Kundtjänst: 020-721 721

Utbildad barnpassning från Hemrex

Hemrex

 

Hemrex Städtips

Vi på Hemrex delar gärna med oss av våra knep för att du ska få så rent som möjligt. Vi har tagit fram ett städsortiment för professionell städning. HEMPOLISH ECP är en av produkterna som vi är ensamma om i Sverige. Vad som händer när vi städar är att vi öppnar porerna med rengöringsmedel då blir materialet lätt smutsigt igen, använder man då hempolish täpper man igen dessa så det blir enkelt att hålla rent.

" - Hur får jag ren min ugn, hur jag än putsar och gnider så blir den aldrig fin?"

Här är några städtips och beprövade husmorsknep från Hemrex, allt ifrån tuggummi i mattan till hur du rengör badkaret på ett miljövänligt sätt:

Dammiga persienner
För att få smutsiga persienner rena heter knepet bomullsvantar. På med vantarna och dra mellan persiennerna med fingrarna. Behövs det kan du fukta dem lite. Bomullsvantar finns att köpa på apoteket.

Rengör mikrovågsugn
För att göra mikron ren fungerar det utmärkt med att Placera en skål med kranvatten och några skivor citron i mikron. Kör mikron på 600 watt i 30 sekunder, torka sedan ur. Gamla matrester lossnar lättare och citronen sprider en härlig doft.

Städa ugnen invändigt
Blanda vatten med tvättsåpa i en blomspruta och spraya sen ugnen invändigt. Vrid upp den till 100 grader och låt stå i 20 min. Stäng av och låt svalna. Sen är det bara att enkelt torka av all gammal ingrodd smuts med en fuktad svamp. Har du ingen såpa hemma - ställ in en djup tallrik med ättika inne i ugnen i 50 grader. Låt stå i en halv till en timme och tvätta sedan rent.

Få bort röklukt
För att få bort röklukt ur ditt hus eller något annat utrymme kan man hälla lite ättika i en skål och ha framme ett par dagar – det suger upp odören och hemmet blir fritt från röklukten!

Storstäda stekpannan
Häll grovsalt i din stekpanna så att botten täcks med ett ca 5mm tjockt lager. Sätt pannan på spisen och ha värmen på max, låt stå i ca 30 minuter. Skaka om emellanåt.

Saltet kommer nu att dra ur allt fastbränt fett ur pannan så att den blir fin igen. Häll sen bort saltet och låt pannan svalna .

Du kan sen även olja in din stekpanna för att undvika att maten bränner fast de första gångerna.

Häll olja i pannan så att det täcker hela botten. Sätt pannan på spisen på mycket svag värme. Låt oljan sakta värmas in i pannan i ca 15 minuter. Skaka hela tiden, om den torkar ur små fläckar så har du för hög värme. Häll sen bort all olja och torka ur pannan med vanligt hushållspapper.

Gör gärna dessa procedurer 2 ggr/år.

Rengör Fläkten och ventiler
Regelbunden rengöring av köksfläkten är viktigt, framförallt för att du inte ska få bakterier som faller ner i din mat. Rengör filtret i fläkten minst en gång i månaden, helst var fjortonde dag. Diska det i varmt vatten med ett milt diskmedel eller använd diskmaskinen.

För ventiler kan du enkelt doppa din disktrasa i ljummet vatten och diskmedel. Linda den sedan kring en kniv, då kommer du lätt åt trånga utrymmen och smutsen lossnar enkelt.

Badkaret
Problem med ingrodd smuts i badkaret? Dela en grapefrukt på hälften, häll på salt och gnid på badkaret. Grapefrukten innehåller nämligen en syra som tar sig igenom smutsen och kombinationen salt och syra gör att grapefrukthalvan fungerar som en skrubb borste.

Få gulnad plast vit igen
Låt den gula plasten, till exempel en väggkontakt, ligga i såpvatten en natt så blir den vitare och fräsch igen.

Rostfritt stål
Kyl och frys av rostfritt stål är ju snyggt, men ofta kan man få jobbiga fingeravtryck som är svåra att få bort. Det finns en enkel lösning till detta - ta bara vanligt rödsprit på lite hushållspapper och torka bort!

Köksluckor
Polera dina köksluckor med Hemrex hempolish , det stöter bort fett och damm och håller dessutom matoset borta.

Putsa badrumskaklet
Badrumskaklet blir skinande blankt om du tvättar det med en miljöanpassad biltvättsvamp där du också kan spruta avkalkningsmedel på. Efter tvätt spolar du av med duschslangen och låter självtorka, använd sen Hemrex egna hempolish så får du en yta som stöter bort smuts.

Rengöring guldsmycken
För att rengöra dina guldsmycken behöver du inte använda starka putsmedel. Rengör dem istället genom att lägga dem med en skål såpa i cirka en timme. Skölj dem sedan i varmt vatten och torka torrt med en mikrofiberduk.

Fläckar
Ta bort dina fläckar som man gjorde förr, tänk bara på att det oftast behövs varmare vatten och kraftigare bearbetning än vad man är van vid för att alternativa rengöringsmedel ska fungera. Gamla fläckar mjukas först upp med glycerol.

Blod – Blötlägg i kallt vatten och salt.

Bär – Citronsyra eller citron.

Fett – Gnid med lite glycerol + tvätta.

Mögel – Hushållssoda eller väteperoxid.

Sot – Såpa.

Stearin – Varmt strykjärn på läskpapper.

Trycksvärta – Såpa eller T-röd.

Tuggummi – Kyl ner och plocka bort (på hårda ytor: suddgummi).

Tuschpennor – T-röd.

Vin – Salt eller potatismjöl strös på.


Hemrex gör din vardag enklare!

Behöver du fler städtips eller vill köpa några produkter av vår städserie?
Ring: 020-721 721 eller maila: info@hemrex.se


Hemrex AB. All rights reserved. Design by JB Design Corner.